Meggyes lepény

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • leveles vajas tészta vagy következő tésztából
  • 0.5 kg finom liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • kávéskanál rum

töltelék

  • 1.5 kg kimagozott meggy
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió

Elkészítés

A tésztát összegyúrjuk, felével béleljünk ki egy peremes sütőformát. Zsemlemorzsát, a meggyet, a darált diót, erre a fahéjas cukrot szórjunk rá, majd megint a zsemlemorzsát. Ezután rátesszük a tészta másik kinyújtott részét. A tetejét megkenjük tojással elkevert tejföllel. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 30-35 percig sütjük, majd, hogy a teteje is megpiruljon, erősebb tűzön süssük 5 percig.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.